Kata

Erős, impulzív egyéniségek


Ismerjük a típust, aki többnyire az osztály hangadója, a társaság középpontja. Aki ha megjelenik valahol, rövidesen róla szól minden. Kiragyog mindenhonnan.  Irigykedünk, de természetesen szükség van rájuk. Hiszen nem lehet  közösség csupa háttérben szereplővel – de tud persze sok is lenni.

Ha tudja önmagáról és igyekszik az erőit jól befogni a vitorlába, akkor igen produktív, termékeny életet élhet. A családban a mellette élő lassan rájön, hogyan kell  bánni vele.  Aki szívesen játszik mellék szerepet,  az gyakran kedveli  az erős egyéniség, a folyton nyüzsgő típus közelségét. Lehet színes, feltűnő, olyan, aki mellett sosem unalmas, mert mindig zajlik az élet.

Mélypontjai ennek a típusnak is lehetnek, amikor támogatást, felkarolást igényel. Léteztek híres művészek, akik a nagy mániás időszakaik idején híres alkotásokat szültek meg. Nem akarták, hogy csillapítsa szakember az ilyen időket, mert akkor nem szárnyaltak, és a képzelet és az alkotói kedv csökkent.  Ugyanis van aki nem mindig aktív, hanem pl. egy nagy belső szomorúság elfedéseként tör elő belőle időszakonként egy átlagtól erősebb aktivitás.

“Aki dudás akar lenni, pokolra kell annak menni, ottan kell azt megtanulni, hogyan kell a dudát fújni.”

A képzőművészek, az írók, a költők nagy százaléka mániás depresszív. Figyeljük  gyerekünket és más rokonunkat ilyen szemmel is, és segítsünk neki, hogy megtalálhassák helyüket ilyen szempontból is a világban.


Post Author: Kata

Kata
Hozzászólások a Facebook-on keresztül

Minden hang számít! Szólj hozzá Te is!

Legyél te az első hozzászóló!

avatar
  Feliratkozás  
Visszajelzés