Gondola

A házimunka is valódi munka.

A házimunka és a gyereknevelés is "valódi" munka, csak nem egy posztkommunista, kapitalista, feminista közegben, ahol az az érték, ami pénzben ki van fejezve.


Nőket hallok nyilatkozni folyton arról, hogy mennyire alávaló és jelentéktelen tevékenységek ezek, ezért jobb is kerülni őket. Aki kicsit is ad magára és van önbecsülése, az nem cselédkedik. Szóval nemcsak arról van szó, hogy nincs megfizetne (mégis ki kéne megfizessen, ha egyszer mi vagyunk önmagunk munkaadói), hanem arról, hogy ideológiai okokból megvetik és lenézik.

Másrészt arról soha de soha nincs szó, hogy a férfiak továbbra is többet túlóráznak, kötelezően családfenntartók vagy legalább fő keresők kell legyenek. Ezen felül őket éri a munkahelyi halálos kimenetelű balesetek 93%-a, ők végzik a szellemileg és fizikailag legkiszipolyozóbb, legnagyobb felelősségvállalást, teherbírást követelő munkákat. És nem, nem sírnak, nem indítanak kampányokat, hogy együttérzést ébresszenek, pedig jóval nagyobb okuk lenne rá, mint a nőknek, hanem csendben öngyilkosok lesznek vagy az alkoholizmusba menekülnek. 4 öngyilkosból 3 férfi. Teljes mértékben megértem a kétségbeesésüket. A helyzetet tovább rontja, hogy a keresetek 80%-át a nők költik el, tehát szinte a teljes családi kereset a nő kezében landol. Ő dönti el mi legyen vásárolva és magára is költ belőle jó nagy hányadban. És ezek után még mi, nők sírunk egy kis mosogatás miatt, és hogy senki nem fizet nekünk érte? Ne már! Nekem is van két gyerekem, de amíg a feminista propagandából nem tanultam meg hogy házimunkát végezni és gyereket nevelni mennyire traumatizáló és embertpróbáló, addig fel sem tűnt. Mert nem az. (És még csak segítségem sem volt, se anyós se az anyám.) Főleg nem akkor, ha összehasonlítom a férfi teendőivel és a felé támasztott elvárásokkal.

Ne presszionáljunk még több elvárást a férfiak nyakába, mert eddig is jóval több volt már rajtuk, mint amit mi valaha el tudnánk viselni. Társakként természetes, hogy besegítünk egymásnak, ha szükséges, de a női áldozatiság ideológiájával ne mérgezzük az életünket! Ne számolgassuk már, hogy te csak 48 perc házimunkát végeztél én meg 91-et, akkor te elnyomsz engem. Ha azt akarjuk, hogy a férfi is ugyanannyi házimunkát végezzen, akkor mi is ugyanolyan terheket viseljünk az egyéb területeken mint ő!

Ez a folytonos harc, meg méricskélés a kapcsolat megromlásához fog vezetni. Társadalmi szinten is!


Post Author: Gondola

Gondola
Hozzászólások a Facebook-on keresztül

Minden hang számít! Szólj hozzá Te is!

1 Hozzászólás : "A házimunka is valódi munka."

avatar
  Feliratkozás  
Újabb Régebbi Népszerűbb
Visszajelzés
Reszet Elek
Vendég
Reszet Elek

A korszellem valóban ez. A nők régen is dolgoztak. A mai világból, azzal hogy a nőket a munkaerőpiacra kényszerítették, kivontak egy nagyon fontos tényezőt a társadalmi egyenletből, a nők otthoni nevelésének hozzáadott társadalmi értékét. Valójában össztársadalmi szinten elvonták a feminin tulajdonságok hatását.
A feminizmus, a jelenlegi társadalmi folyamatok azt eredményezték, hogy a kizárólagos rendezőelv a férfi értékrend lett. A társadalmi és ideológiai okokból a férfi versenytársává váló nőből ezért kell kivonni a női értékeket és a sikeres vetélkedésért nyilván ezért kell a férfiakat kevésbé férfivá tenni.