Kata

Hajóra várni a reptéren

Szerelmi háromszögek, viszonzatlan szerelmek, szerelmi csalódások... a szerelem néha tényleg egy sötét verem.


Ismert kifejezés arra az esetre, ha olyan iránt érez vonzalmat az ember, aki semmibe veszi. Az egyoldalú vonzalom mindenkit megérint.  Felmérjük értékeinket. Külső, belső tulajdonságainkat és ehhez illő partnereken akad meg a szemünk. Mivel szeretnénk fejlődni, ezért többnyire erősebb értékekkel bíró az, aki motiválni,  mintegy húzni képes minket abban, hogy tovább éljünk. Haladjunk előre. Ám amikor túl erőset, okosat, fiatalt talál meg a tekintet, olyat, aki foglalt, vagy szóra sem méltat, az a helyzet lehet kihívás. Kihívás abban, hogy erősítsünk, hozzuk a jobb formánkat. Bizonyítsuk: érdemesek vagyunk a másik fél figyelmére. Lehet persze olyan kihívás is, hogy fel tudjuk – e dolgozni a kudarcot, a frusztrált helyzetet. Megmérettünk és kevésnek találtattunk. Nem futhatunk olyan szekér után, amelyik nem vesz fel.

Aki jobb érzésű, tisztességes, nem is akarja szétszedni mások kapcsolatát, ha épp foglalt az illető, aki iránt a vonzalma ébredt. Ettől persze a vonzalom még nem múlik el. A szív nem mindig reagál együtt. Sőt a szerelem sokszor nem logikus  érzelem. Mennyi munkahelyi helyzetben élnek évekig egyoldalú plátói érzéssel! Fogynak le nagyon, vagy éppen híznak meg – bánatukban hájat növesztenek.

Régen is megérintette az embereket. Szerelmi bájitalokat kevertek. A férfiak erős italozással nyomták el az érzéseiket. Megannyi művészeti alkotás, vers, regény, zenei mű ábrázolja a nehéz helyzetet. Mert bizony: megviseli az embert. Érzik a partnerek. Gyakran kivárnak, gondolva, majd csak elmúlik a párjuknál. Sőt, a szülők hangulat változásai miatt a gyerekek is érzik, hogy valami nincs teljesen rendben. Segíthet az érzés feldolgozásában, ha kiadjuk magunkból. Beszélve baráttal, bizalmassal, vagy kiírjuk naplóba, levélbe. Megkönnyebbül az erőteljes érzéstől az elme és sikerül újra egyensúlyba kerülnie. A legkézenfekvőbb megoldás pedig a bátraknak, lelkileg erőseknek, a vágyott egyénnel megbeszélni az egészet. Kívánok erőt ehhez!


Post Author: Kata

Kata
Hozzászólások a Facebook-on keresztül

Minden hang számít! Szólj hozzá Te is!

Legyél te az első hozzászóló!

avatar
  Feliratkozás  
Visszajelzés