Gondola

Ironikus helyzet a metrókon – Manspreading

A feministák azért zokogják tele a világhálót és minden létező médiafelületet, mert az elnyomó férfiak terpeszben ülnek a buszokon, metrókon, vonatokon. Nevet is adtak a dolognak. Manspreading - vagyis férfiterpesztés.


A nőisták azért zokogják körbe a világhálót és minden létező médiafelületet, mert az elnyomó férfiak terpeszben ülnek a buszokon, metrókon, vonatokon. Ez több mindent is jelent szerintük:ELSŐSORBAN: a férfiak drága helyet vesznek el a többi utas elől, akkor is, amikor amúgy senki nem áll. Tegyék csak össze a lábukat.MÁSODSORBAN: és ez a leglényegesebb szempont, azáltal, hogy a férfi nyitott lábbal ül, szexre való hajlandóságát és szexuális leuralását, dominanciáját fejezi ki.HARMADSORBAN: teszek arra, hogy a golyóid és a medencecsontod a terpeszes ülést érzik kényelmesebbnek, ha azt már elértem, hogy ülve pisilj, azt is el fogom, hogy keresztbe tett lábbal ülj, mint a lányok. Amúgyis a nemünk társadalmi konstrukció, szóval légy férfi és felelj meg a gynocentrikus világképemnek. Most!Amikor a nők terpeszkednek, többnyire a csomagjaikkal, annak nincsen semmiféle metafizikai, ideológiai, szexuális üzenete, egyszerűen csak arról van szó, hogy ők úgy szeretnek ülni. És senkinek nincs joga megmondani egy nőnek, főleg nem egy okoskodó (mansplainer) férfinak, hogy a nők hogyan üljenek. Talán azt gondolod, hogy a nőnek ne legyen joga szavazni és ne legyenek alapvető emberi jogai sem??? Te jogtipró, nőgyűlölő, hímsoviniszta nőket kioktató zsebdiktátor. Nekünk te csak ne dumálj! – irónia OFF#gManSpreading #gWomanSpreading #gKettosMerce #gGynocentrizmus #gSzexizmus

Közzétette: Gondola – 2016. július 1., péntek

 

Ez több mindent is jelent szerintük:

Elsősorban a férfiak drága helyet vesznek el a többi utas elől, akkor is, amikor amúgy senki nem áll. Tegyék csak össze a lábukat.

Másodsorban – és ez a leglényegesebb szempont szerintük -, azáltal, hogy a férfi nyitott lábbal ül, a szexre való hajlandóságát és a szexuális dominanciáját fejezi ki.

Harmadsorban meg az mondják: “teszek arra, hogy a golyóid és a medencecsontod a terpeszes ülést érzik kényelmesebbnek, ha azt már elértem, hogy ülve pisilj, azt is el fogom, hogy keresztbe tett lábbal ülj, mint a lányok. Amúgyis a nemünk társadalmi konstrukció, szóval légy férfi és felelj meg a gynocentrikus világképemnek. Most!”

Persze szerintük, amikor a nők terpeszkednek féloldalasan két ember helyén és még a csomagjaikkal is elfoglalnak egy egész ülést, annak nincsen semmiféle ideológiai, szexuális vagy metafizikai üzenete, egyszerűen csak arról van szó, hogy ők úgy szeretnek ülni. És senkinek nincs joga megmondani egy nőnek és főleg nem egy okoskodó (mansplainer) férfinak, hogy a nők hogyan üljenek.

“Talán azt gondolod, hogy a nőnek ne legyen joga szavazni és ne legyenek alapvető emberi jogai sem? Te jogtipró, nőgyűlölő, hímsoviniszta nőket kioktató zsebdiktátor! De nekünk te eleve ne dumálj, mert mi nők állítjuk fel a szabályokat és neked nem osztottunk lapot!”


Post Author: Gondola

Gondola
Hozzászólások a Facebook-on keresztül

Minden hang számít! Szólj hozzá Te is!

Legyél te az első hozzászóló!

avatar
  Feliratkozás  
Visszajelzés