Gondola

Megmerevedő férfiszerepek növekvő terhekkel

Egyre többet és egyre összetettebbet várunk a férfiaktól. A hagyományos szerepek szorítása nőtt, miközben a modern élet újabb kihívásaival is szembe kell nézniük.


Nap mint nap olvasok olyan nőista sirámokat, hogy szegény nők mennyi elvárásnak kell megfeleljenek, majd belerokkannak. Bezzeg a férfiaknak olyan könnyű, járják a saját kis útjukat és semmi felelősség nem nyomja a vállukat. A valóság ezzel szemben az, hogy a férfi szerepei nem oldódtak fel a nőizmus áldásos hatásainak következtében, mint a nők esetében, hanem megszilárdultak. Ez azt jelenti, hogy a feléjük támasztott elvárások keményebbek mint valaha.

Családfenntartóknak vagy legalábbis fő keresőknek illik lenniük. Ők végzik az életveszélyes, egészségkárosító, mocskos, nagyfokú teherbírást és állóképességet követelő munkák nagy részét. A munkahelyi balesetek áldozatainak 93%-a férfi. De azért túlórázzanak is.

Aztán ezen felül az igazi férfi besegít fele-fele arányban a házimunkába és a gyerekezésbe is. Ha nem, az válóok, mint ahogy az is, ha elveszti az állását. Mert egy férfinek nem gond, ha el kell tartania egy másik felnőttet, de egy nő hogyan tarthatna már el egy férfit? Álljon a sarkára, legyen igazi férfi, tartsa el saját magát! A kilátástalanságból az öngyilkosságba menekülők háromnegyede férfi. Kínát leszámítva mindenhol 3-4x annyi férfi lesz öngyilkos, mint nő… Viszont igaz, hogy nem várják el tőle, hogy borotválja a lábát és hogy vigyázzon az alakjára, de megvannak neki is a maga harcai.


Post Author: Gondola

Gondola
Hozzászólások a Facebook-on keresztül

Minden hang számít! Szólj hozzá Te is!

Legyél te az első hozzászóló!

avatar
  Feliratkozás  
Visszajelzés