Kata

Hatodik érzék

Mi az a különös, hatodik érzék? Létezik egyáltalán? Vannak, akik jól tudják használni, mások érzéketlenebbek rá?

A megérzés. Amikor csodálkozunk, hogy bekövetkezik az amit sejtettünk. Lehet véletlennek is nevezni. Foglalkoztat valami, gondolunk rá sokat, aztán történik az ügyben egy esemény, és mi úgy véljük: megéreztük. Bár mi idéztünk elő olyan téren változásokat. Mintegy bevonzottuk a dolgokat. Így magyarázta az egyik előadó az előadásában. Véletlenek sorozatos egybeesése. Ne misztifikáljuk túlzottan!

Persze amikor bekövetkezik, azt mondjuk: “Megéreztem! Olyan volt, mintha valaki sugallta volna. Én megmondtam.” Valójában a dolog bekövetkezésének 50%-nál nagyobb valószínűsége volt. Ez a tudósok magyarázata.

Léteznek különösen érzékeny egyének, akik introvertáltabbak, többet figyelnek befele és az apróbb jelzésekre. Azt is tudjuk, hogy a többi emberrel való kontaktusainkban a gesztus, mimika, a nonverbális jelek biztosabb és igazabb üzenetek, őszintébb tartalmat közvetítenek, mint a verbálisak. A szavakkal nagyobbat lehet hazudni, mint a mozdulatainkkal, a tekintetünkkel. Aki pedig kellően érzékeny, az ezekből a jelekből következtetéseket vonhat le. Tervezhet a jövőre. Majd amikor beigazolódik a feltételezése, úgy véli, hogy működött a megérzése, a hatodik érzéke. Figyeljük csak meg!

Post Author: Kata

Kata
Hozzászólások a Facebook-on keresztül

Minden hang számít! Szólj hozzá Te is!

Legyél te az első hozzászóló!

avatar
  Feliratkozás  
Visszajelzés