Gondola

A láthatatlan erőszak

Vajon miért nem hiszünk a nő általi erőszak létezésében?

Több oka is van annak, hogy mi, mint társadalom nem hiszünk a nő általi erőszak létezésében:
A legfőbb ok, mert az egyre erősödő nőista lobbicsoportok ténykedésének következtében mindenhonnan az folyik, hogy a férfi elkövető, a nő áldozat. Azt hírdetik, nincs szükség a körülmények ismeretére, egy nőnek mindig hinni kell, a férfinek nem jár az ártatlanság vélelme.

A másik ok, hogy mivel a nő a gyengébb, ezért nem vesszük komolyan az ő részéről történő erőszakot. Olyannyira nem vesszük komolyan, hogy minden esetben őt látjuk áldozatnak, még elkövetőként is. Ez bizonyítja, hogy legalizáljuk (prostitúció (a férfi anyagi kihasználása az erős függés miatt, a drogdílerekhez vagy az uzsorásokhoz hasonlóan), a 9 hónaposnál fiatalabb gyerekek elleni erőszak dekriminalizálása, illetve az 1 éveseknél fiatalabb gyerekek elleni női erőszak esetében a büntetések enyhítése több országban is folyamatban van), illetve bagatellizáljuk a nő által elkövetett szörnyűségeket. A nőnek mindig jó oka van erőszakot alkalmazni – mondjuk.

A harmadik ok a statisztikák torzítása. Ezt lehet tenni a tények elhallgatásával, valótlan adatok használatával, a férfi általi erőszakos esetek bemutatásával, és a nőerőszak legalizálással, így be sem kerülnek ezek az esetek a statisztikákba.

Mi lenne a megoldás? A megoldás az igazságos eljárás, az elfogulatlanság és az egyenlő jogok (ártatlanság vélelme, önvédelemhez való jog) lennének, minden ember számára.

Post Author: Gondola

Gondola
Hozzászólások a Facebook-on keresztül

Minden hang számít! Szólj hozzá Te is!

Legyél te az első hozzászóló!

avatar
  Feliratkozás  
Visszajelzés