Gondola

Hogyan alakultak ki a nemi szerepek?

A valóság ütköztetése a mai nőista világképpel.


 

1. NŐISTA ÉRTELMEZÉS: a lusta, gyenge, buta férfiak mindent a nőkkel végeztettek el, arról nem is beszélve, hogy még szülniük is nekik kellett, hogy legyen majd kinek továbbörökítsék a férfiak a nők vagyonát, amihez a nők nem férhettek hozzá.

2. A VALÓSÁG: a nemi szerepek a fizikai adottságok és testfelépítés alapján alakultak ki. Értelemszerűen a nő szült és végezte az ide csoportosuló tevékenységeket, mint például a gyerek nevelése és a háztartás vezetése. A férfi pedig elvégezte a nehezét: fát vágott, vályogot vetett, takarmányozta a jószágokat, szántott, aratott, házat épített, előteremtette a mindennapi élethez szükséges nyersanyagokat amit a nő otthon feldolgozott.

Ha adott volt két feladat, az alapján dőlt el, hogy férfi vagy női munka, hogy melyik volt a fizikailag megterhelőbb és a nagyobb állóképességet megkövetelő. A nő nem azért volt a férfi segítője, mert alsóbbrendűnek volt tartva, hanem, mert nem ő volt a főigavonó, hisz gyengébb, kisebb, fáradékonyabb volt. Ha a férfi tehette volna, az egyetlen nehéz munkát is elvette volna a nőtől: a szülést. Ezért a lovagias és áldozatokat hozó, kímélő bánásmódért nem patriarchátusozás, meg farkast kiáltás jár, hanem elismerés. Sokak szerint még egy férfiak napja sem jár mindezért, túl sok egy köszönöm is.

Az hogy a férfi eltartotta, gondját viselte minden családtagjának, neki nem jog, hanem kötelesség volt, és ha a 100-200 évvel ezelőtti férfiak hallanák, hogy most mivel vádolják őket, önként adták volna át a nőknek a stafétát: akkor csináld szívem az olajkutaktól kezdve, a bányákon, építkezéseken, szennyvízvezetékeken keresztül a fronton át mindenhol tiéd a pálya. A bibi viszont ott van, hogy a nőisták valójában nem akarják elvenni a férfiak minden munkáját, ők csak az önmegvalósításban és az anyagi juttatásokban gazdag 1% munkáját akarják. Egy álomvilágban élnek, ahol kiválogathatják a szép és jó dolgokat, a többit meg csinálják csak tovább a férfiak, a mocskos elnyomók megérdemlik. Ép elméjű viselkedés ez?

Míg a férfi térdel le és alázza meg magát a nő előtt, mikor megkéri a kezét; míg a férfi a fő munkába kényszerített; míg az összkereset majdnem 100%-a nő kezében összpontosul; míg a nő vásárolja meg a férfinek a nadrágot és az inget, és míg a nő mondja meg, hogy a férfi mit egyen; míg a férfi előrevalóbbnak tartja a nő életét a sajátjánál és megvédi a támadótól (háborúban vagy békeidőben); míg a férfi gyakran önvédelmet sem mer gyakorolni nővel szemben, merthogy nőt soha nem szabad megütni (a férfi általi nő elleni erőszak a legritkább erőszaktípus, viszont tény, hogy ezt tartjuk a legelítélendőbbnek, ezért hangos folyton a média egy-egy ilyen esettől); míg a férfi előreengedi az ajtóban, kezet csókol neki, mint ahogy tették régen az uralkodóknak, arisztokratáknak, idős embereknek is a tisztelet, megbecsülés, megalázkodás jeleként, addig nálunk nincs semmiféle férfiuralom.

Viszont létezik férfiuralom ott ahol megvetés, halál jár a nőnek csak mert nő (Kína, India), ahol kimetszik a nemiszervét, hogy ne élhesse meg örömként a szexet, ahol a nőiességét megtagadva fekete lepelben kell járnia, mint egy mozgó ketrecben, ahol valóban tilos dolgoznia, vezetnie, férfi kísérő nélkül mutatkoznia, ahol hátrahagyják háborús övezetben, hogy könnyebb legyen a menekülés.


Post Author: Gondola

Gondola
Hozzászólások a Facebook-on keresztül

Minden hang számít! Szólj hozzá Te is!

3 Hozzászólás : "Hogyan alakultak ki a nemi szerepek?"

avatar
  Feliratkozás  
Újabb Régebbi Népszerűbb
Visszajelzés
Bükkös Erzsébet
Vendég
Bükkös Erzsébet

Te a saját sértettségedet ütköztetted azzal, amiről fogalmad sincs. Amúgy miért ír egy faszi a nőihangra, és miért nem lehet névvel vállalni a gondolataidat? Így nem lehet komolyan venni amit írsz, de amúgy sem. Végülis a cikk csak a címének nem felel meg. Semmit nem tudtam meg arról, hogy hogyan alakultak ki a nemi szerepek, pedig kiváncsi lettem volna. Most ezzel végülis miafaszt akarsz elérni?

Amúgy való igaz, a nők remekül megvannak nélküled is, a csatornát is kitisztítják akár. Háborúzni meg nem fogunk, az férfi játszma, szerencsére egy nőbe általában több empátia szorul annál, hogy ártatlan fiatalokat küldjön a halálba vagy ölni a kicsinyes hatalmi játszmái miatt. Nem lenne háború, ha nem csinálnánk. Jézusom. Mindegy is.

asdasd
Vendég
asdasd

Nocsak, megjött a menetrend-szerinti femináci? Hiányoztál. 🙂

A nőihangra azért írnak férfiak is, amiért a férfihangra is írnak nők. Tudod, ezeken az oldalakon nem szokás az a fajta náci megkülönböztetés, mint felétek. Itt mindenki leírhatja a véleményét, ellentétben azokkal az oldalakkal, ahol csak ti nácik írhattok. 🙂

A nemi szerepek kialakulásának okát tökéletesen leírta a szerző.
Persze ahhoz, hogy felfogd, agy is kellene, nálad meg azt nyilván hiába is keressük.

A “nem háborúzásról” azért meg kéne nézni az alábbiakat:
– Matilda, I. Henrik lánya
– Zenobia
– Mária Terézia
– I. Ranavalona (a népének csak mintegy harmadát irtotta ki)
– Kasztíliai Izabella
– I. Mária
stb.
Hátha nem beszélnél akkora marhaságokat. 🙂
Annak idején 1916-ban, mikor az USA-ban bevezették a női választójogot, ugyanezt a baromságot okádták az akkori társaid is. Hogy nem lesz háború többet, mert majd a nők megakadályozzák. Aha. Azóta az USA tekintetében még alig volt év, hogy ne lett volna legalább egy országgal háborúban. 🙂
Ja, és több női szavazó van ott is, mint férfi. Sokat elárul a nagy empátiátokról. 🙂

Egyébként a férfiak felépítettek már több millió házat, lakást, vasutat, pályaudvarokat, repülőtereket, piramisokat, stb. Ezzel szemben tudnál mutatni 1, azaz egy házat, amit csak nők építettek, férfi segítség nélkül? Már csak hogy a csatornatisztítás (aminél még nemigen láttunk nőket) mellett menne-e más is. Érdekelne.
Előre is köszi! :)))

asdasd
Vendég
asdasd

Egyébként rémlik, mintha Gondola éppen nő lenne.
Nem mondom 100%-ra, de valami ilyen rémlik nekem.
Igen, tudod nem minden nőnemű náci. Vannak rendes nők is. 🙂