Gondola

Apa teljesítménye miért nem látszik?


Csak mert alapos vizsgálódás nélkül nem látszik és erről még mémeket is alkotnak egyesek, attól még létezik a “férfi házimunka.” Vessünk egy pillantást a probléma mélyebb rétegeire is!

A gyerekek szedik össze a játékaikat. Ha meg nem, akkor sem több pár percnél megcsinálni ezt helyettük. Ha nem piszmogunk megvan nagyon hamar.
Elmosogatni max 15perc és senki nem csinál drámát belőle, hanem elvégzi, aki épp ráér és otthon van.
Uzsonna is max 5 perc.
A mosógép mos. Belerakni és kivenni a dolgokat max 10 perc.
A gyerekek megnézése nem munka. A szeretteinkkel töltünk időt, mert jó érzés.
Az ajtót bezárni 0 perc.
Zuhanyozni relaxáló, énidő.
A fogmosás is.

Ez az apa kezd nekem fura lenni. Olyannyira nem csinál semmit, hogy még csak nem is tusol és fogat sem mos.  Ejnye-ejnye te a nagy “semmit” csináló apa! 🙂

Komolyra fordítva a szót: apa nagyon sokat segít főként az úgynevezett férfi házimunkákban, ami a kerttel, elromlott háztartási gépekkel, csövekkel, vezetékekkel , illetve a család autójával kapcsolatos. Azért van az a látszat, hogy apa kevésbé van jelen, mert átlagosan 1.5 órával többet dolgozik munkahelyen, mint anya, hamarabb kel és későbben jön haza, mint anya. Nehezebb, stresszesebb és felelősségteljesebb munkákat végez, hogy ellássa családfenntartói szerepét, aminek gyakran következménye a kiégés vagy akár az öngyilkosság. Az öngyilkosságok halálos áldozatainak háromnegyede férfi… Tényleg az fáj ezek után nekünk, hogy nem töltött még plusz 30 percet mosogatással, legószedéssel meg teregetéssel? Ezért szarapa, ezért egy senki, ezért “nem csinál semmit”?! Megnéztük úgy igazán, őszintén, komoly érdeklődéssel, hogy az a semmi, amit a férfi csinál, mennyivel több annál, mint amit mi nők csinálunk? Akarjuk látni a teljes képet? Sajnos nem.


Post Author: Gondola

Gondola
Hozzászólások a Facebook-on keresztül

Minden hang számít! Szólj hozzá Te is!

Legyél te az első hozzászóló!

avatar
  Feliratkozás  
Visszajelzés