Kata

Szőke nő újból

Ez a hajszín "vicc-kategóriává" vált. Régen ha bugyuta személyről született poén, akkor a címe Móricka volt. Most a szőke  cím a modernebb verzió.


Persze nem örül neki a sok értelmes világos hajú. Ahogyan a skótok közül sem mindenki fösvény, úgy a világos hajúak közt is ugyanannyi okos van, mint a sötét hajszínűek közt. Hiszen természetesen nem hajszín függvénye az IQ. Valószínű a rendőrök, zsidók, romák, hasonlóan nem örülnek, hogy őket viccekbe sorolják.

De ha már vicc, akkor lazítsunk! Képzeljük el azt, a fokozottan hátrányos versenyzőt, aki szőkített roma rendőrnő! Több helyen is találva érezheti magát.

Várjuk mindenesetre a magas, fekete férfiakra kitalált vicceket, amikor majd a nagyon erős, túl okos férfiak válnak a poénok célpontjává.  Mint jelenség abszolút ismert, csak talán viccelődni még nem mernek a humoristák vele.

De most komolyan: sokan, ha fel akarnak tűnni, vágynak hírnévre vagy egyszerűen csak társat keresnek, szőkíteni kezdenek. Feltűnőbb jelenséggé válnak. Megnézhetjük: a leghíresebb színésznők nagy része a világos hajszínt kipróbálta. Amikor osztálytalálkozón voltam, ott is azt tapasztaltam, a lányok java szőke, noha annak idején csak egy-kettő volt az osztályban. Az őszülő hajszálak elrejtésére is a szőkítés a legalkalmasabb. Márpedig a feketék hajában a fehér hajszálak már a húszas évek elején felbukkannak. Szóval praktikus is, élnek is sokan a szőkítéssel, mégis élcelődés tárgya. Talán az emberek a saját butaságaikat vetítik ki. Könnyebb a butaságról egyes szám harmadik személyben beszélni, sőt viccbe foglalni, mint felvállalni.


Post Author: Kata

Kata
Hozzászólások a Facebook-on keresztül

Minden hang számít! Szólj hozzá Te is!

Legyél te az első hozzászóló!

avatar
  Feliratkozás  
Visszajelzés