Gondola

Az elnyomott, szegény nő kártya – már megint

Úgy nem lehet együtt élni, együtt gondoskodni, ha folyton kijátsszuk az "elnyomott, szenvedő nő" kártyát, amivel bárkire rá lehet kényszeríteni az akaratunkat, manipulálva, bűntudatot keltve.

A férfiak átlagosan napi másfél órával többet dolgoznak, életveszélyesebb (a munkahelyi balesetek halálos áldozatainak 93%-a férfi), stresszesebb, felelősségteljesebb, mocskosabb (építkezés, útépítés, utcaseprés, szennyvízkezelés) posztokon. Mindamellett hogy a férfiak nem csak óraszámot és túlórázást tekintve dolgoznak többet, a felelősségvállalás és a profittermelés szempontjából is sokkal többet teljesítenek Ennek ellenére folyton azt hallani, hogy a férfiak semmit nem csinálniak, és szegény nők mennyi áldozatot hoznak. Pedig a férfiak is átvesznek amennyit csak tehetnek a ház körüli munkából is, mindaz ellenére, hogy főkeresők minden stresszével és felelősségével együtt. A napi pár perces főzés vagy mosogatás messze nem kompenzálja azt a felmérhetetlen pluszt, amit a férfiak tesznek le az asztalra. Nőként csak annyit tudok ehhez hozzáfűzni, hogy lesz még a férfiak degradálásának és a munkájuk lekicsinyésének bőjtje, na meg annak is, hogy a nők minden kis rezdülését az egekig magasztaljuk.

A férfiak átvehetik a teljes félórás-órás napi házimunkát is főkeresőként, akkor sem lesz jó, akkor is sopánkodni fogunk, mert mindig úgy forgatjuk a szavakat, úgy relativizálunk, hogy úgy jöjjön ki, mi szegény nők mindig hátrányban vagyunk. Pedig dehogy.

A valósággal köszönőviszonyban sem levő, féligazságokkal manipuláló, gyűlöletet szító, teljesítményutáló propaganda terjesztésébe nem etikus gyerekeket bevonni. Meg úgy kb senkit. 😡

Eddig szerettem a Zewat…

Post Author: Gondola

Gondola
Hozzászólások a Facebook-on keresztül

Minden hang számít! Szólj hozzá Te is!

Legyél te az első hozzászóló!

avatar
  Feliratkozás  
Visszajelzés