Gondola

Vicces?

Az apás szülés szép és családközpontú - tartja a közgondolkodás. De van bárki is, akit érdekel a másképp gondolkodó férfiak (és nők) véleménye?

Javaslom, először nézd meg a videót. Utána jobban megérted, miről szól a cikk.

Vicces-vicces, de gondoljunk egy kicsit bele, egy operációra sem hívjuk be a családtagjainkat, hogy lássák a vért, a klb váladékokat, a testünk eldeformálódását vagy bármi olyat, ami lelkileg megterhelő, felzaklató lehet. Persze, hogy a nőnek jó, ha valaki szülés közben fogja a kezét, de ne legyünk önzőek és makacsak, gondoljunk egy kicsit a másikra is, aki kötelezve, presszionálva, kényszerítve van, hogy így segítsen és lehet többet veszít a jelenléttel, mint nyer. Az apás szülés ne egy újabb pozitív diszkrimáció legyen a nőnek a nőspecifikus kórházi ellátásnál, hanem valami amit a másik is valóban akar. Semmi értelme traumatizálni valakit a mi jó érzéseinkért.

Kérdezte meg bárki is a férfiak véleményét az apás szülésről? Kíváncsi volt valaha akár egészségügyi dolgozó, akár egy anya, akár egy nőista aktivista arra, hogy a férfiak, a párjuk valóban mit akarnak és mit éreznek helyesnek és elvárhatónak ebben a témában? Kiállt valaha egy férfi a jelenlegi ideológiai állapotokkal szembehelyezkedő véleménye mellett, anélkül, hogy ne nevezték volna beszarinak, gyávának, olyannak, aki még egy ennyire se képes, és akire soha semmiben nem lehet számítani amúgyse (persze ez nem igaz, de ez a retorika, ha valamit nem kap meg a nő, és akkor kezdődik a pasas mindenkori teljesítményének lenullázása)? Lehet egy férfinak véleménye egyáltalán nőspecifikus témában, vagy hallgass a neve, ha a nő testéről, a gyerek testéről, a szexről vagy bármi másról van szó és csak akkor lehet álláspontja, ha az megegyezik a nőével?

Post Author: Gondola

Gondola
Hozzászólások a Facebook-on keresztül

Minden hang számít! Szólj hozzá Te is!

1 Hozzászólás : "Vicces?"

avatar
  Feliratkozás  
Újabb Régebbi Népszerűbb
Visszajelzés
Reszet Elek
Vendég
Reszet Elek

Tudomásom szerint önkéntes a dolog. A filmben szereplő pacákok nincsenek szokva a vérhez, a helyzethez.
A mai férfiak tekintélyes része még egy kecskét sem tudna lefejezni, sosem asszisztált állatok ellésénél, nem ölt hidegfegyverrel stb. Nem szoktunk a vérhez, a fájdalomhoz, a test belsejének véres feltárulásához.

Személy szerint én biztos részt akarnék venni a dologban, de nem gondolnám hogy van bármiféle társadalmi presszió vagy hogy a legelborultabb nőktől eltekintve bárki is kényszeríteni akarná a párját a szülésen való részvételre.