Toplak Zoltán

A balek

Játszmák között élünk, s van ezek közül, mely olyan ősi, mint maga az ember, mint a tény, hogy férfiak és nők vagyunk.


Nem tudom, miért pont amellé a poros Volkswagen mellé kuporodott Anja (talán jól írom a nevét), a fiatal, bolgár cigányasszony, pont abban az Isten háta mögötti utcában. Honnan vette, hogy hamar össze fog koldulni elég pénzt magának?
Kérlelve a szemembe nézett, mikor elmentem mellette, és kész, úgy döntöttem, adok neki némi aprót. Igen, de 5 eurós volt a legkisebb pénzem. Jó, megkaphatja, igazán szép az alakja, arca kedves… (világos, ilyen szempontok alapján kell segítenünk embertársainkon, szó se róla). Nem hagyott csak úgy elmenni, a Bipa mindjárt zár, ma akciós a pelenka, két kis gyerek várja odahaza… Jó, menjünk, veszek pelenkát neki, legalább tudom, mire megy a pénz. Leizzadtam, mikor egy hatalmas csomag 25 eurós pelenkát vett a kezébe… “Nem, ez drága..” – kezdtem, de könyörgőn rám nézett (ó, egy szép nő, könyörögve a szemembe néz, patriarchális ösztönvilágom úgy olvadozott mint viasz a lángok között), és azt mondta: “De csak ez akciós”. Megvettem, tényleg akciós volt, csak 18 euróba került.
Még jegyre kell pénz, Ebek-be utazik, ott a családja. Fogalmam nincs, hol van Ebek, ez Bécs egy része, vagy egy Bécs környéki falu, vagy rögtön Bulgáriába akar menni? Hamar kiderült, esélyem sincs ezt ellenőrizni, a nénim, a gondozottam vár vissza, én a Westbahnhofhoz nem tudom Anját elkísérni… “Olyan jó szíve van…” – mondta Anja. Gondolom, a magány, az tett be. A dicsérő, elismerő női szó utáni vágy. Kezébe nyomtam Anjának még 20 eurót (együtt ez már az 50-et súrolta) és búcsút intettem neki. Szorongatta a kezemet (kellemes, meleg érintése volt, azt hittem, el sem enged, és nem is bántam volna), és ment az útjára. Esther Villar rólam írhatta volna meg az Idomított férfi elején a nő lerobbant kocsiját megszerelő férfi történetét. Nagyon elégedett arccal nyugtáztam, micsoda barom vagyok. És tényleg. És mégis, ennek ellenére.
És mocskos szexista is. Ugyanezt egy férfinek (apának) esélye nem lett volna elérnie nálam. Talán csak ha régóta ismerem, és bízok benne.
Anja, Anja! Női alárendelődés, céltudatosság, fortély, kiszolgáltatottság, kockázat, bizalom és ősi játszmák. És a férfi megtesz mindent, amit a nő akar, sőt még jóval többet is.

Így megy ez, ilyen a világ. És én egy boldog balek vagyok benne.


Post Author: Toplak Zoltán

Toplak Zoltán
2011 - ben kezdtem a Férfihangon publikálni, azóta szerkesztek, civil társaság ügyeit intézem és írok is.
Hozzászólások a Facebook-on keresztül

Minden hang számít! Szólj hozzá Te is!

10 Hozzászólás : "A balek"

avatar
  Feliratkozás  
Újabb Régebbi Népszerűbb
Visszajelzés
asdasd
Vendég
asdasd

Fantasztikus nézni, mikor annak örül valaki, hogy hogyan b@ssza tönkre a saját társadalmát.
Mint az elmeháborodott, mikor tapsikolva örül az általa gyújtott lángoknak, melyek hamarosan elemésztik őt is.

Néha olyan érzésem van, hogy ti manginák kártékonyabbak vagytok, mint a feministák.
Sőt, tán éppen ti vagytok az okai a feminizmus pusztításának is. De legalább boldog vagy, hogy ekkora kárt okozol. Ez is valami. Boldogok a lelki szegények, ugyebár. Ne is törődj vele, hogy emberek ezreinek, millióinak ártasz ezzel a felelőtlenséggel. A lényeg, hogy te jól érezd magad a papucskodásod közben.

Csak mellékesen kérdezném meg, nem mintha számítana:
Ha van gyereked, annak az életét is ilyen örömködve b@sztad tönkre, mikor elvált tőled az asszony?
Ott is boldog voltál, hogy egy gyereknek át kellett élnie a szülei válását?

Toplak Zoltán
Vendég
Toplak Zoltán

asdasd szerintem hülyeségeket beszélsz

asdasd
Vendég
asdasd

Nyilván. Hiszen semmi összefüggés nincs aközött, hogy a nő a papucs férfiakat utálja, azokat használja ki, azokkal rontja meg és bontja a kapcsolatot, azokkal szemben hisztizik; illetve aközött, hogy a fehér nyugati férfi papuccsá vált és erre előretört a feminizmus.
A feminizmus egy társadalmi szinten zajló shit teszt. Amin a fehér férfi megbukott.
És most jön a válás: a migráció.

A kérdésre meg nem válaszoltál.
Akkor is boldog voltál, mikor a gyereked át kellett élje a válást?

Toplak Zoltán
Vendég
Toplak Zoltán

Igen. Azóta nem veszekszünk az asszonnyal. Fényévekkel jobb, mint együtt volt. És nem tartom magam papucsnak.

asdasd
Vendég
asdasd

Remek. Tehát ez fontosabb volt, mint a gyerek élete és érdeke. Mert nehogy már tököt növessz, hogy végre rendes férfi legyél! Hiszen ez csak a házasságod, meg úgy a gyerek érdeke is lett volna. Mit számít az, nemde?! A lényeg, hogy anyu végre ne hisztizzen, hogy ő jól érezze magát, meg te az ő érdekében járj, ahelyett, hogy végre férfi lennél. Gratulálok!

És persze ettől még papucs vagy. Éppen te írod a cikkben. Csak más kifejezéssel:
balek

Toplak Zoltán
Vendég
Toplak Zoltán

asdasd szerintem hülyeségeket beszélsz