Szabados Csilla

Tíz perc

Tíz perc - az az idő, amely alatt egy nő leendő anyából végképp átalakul egy összetört nővé.


Nyitva volt a lakásajtó. Furcsa csend mindenütt. “Kicsim? Kicsim!” Valami halk nyögésféle jött a fürdőszoba irányából. Benyitott. A nő ott feküdt a földön, összegörnyedve. Nem szólt semmit, fel se nézett.

“Megint?” – Kérdezte a férfi, majd meglátta a vért. “Gyere, beviszlek a kórházba.”

“Tíz perc az egész műtét, utána fél órát kell pihennie és aztán hazaviheti.” – Mondta az orvos.

A szobában négy-öt nő feküdt kaparásra várva. Egyikük, másikuk visszajáró vendég. Szinte kedélyesen cseverésztek a sápadt arcú nő mellett.

“Nem tudtam rá vigyázni.” – Szólalt meg alig hallhatóan. Aztán hirtelen elárasztotta az irigységgel kevert gyűlölet a mellette levők iránt. Haragudott rájuk, mert ez az ő döntésük. Nekik volt választásuk. Volt lehetőségük, volt esélyük. Mondhatták, hogy nem, nem akarom. De ő nem mondhatta, hogy IGEN, AKAROM. Mit keres itt? Mit keres közöttük? Nincs köze hozzájuk, nem olyan mint ők.

Mégis ugyanaz a tíz perc vár rá is.

“Lélegezzen mélyeket. Most pedig elkezdek visszafelé számolni. Három, kettő…” Az egyet már nem hallotta. Megszűnt a körülötte levő világ.

 

 

 

 

 

 

 

/Ezúton szeretnék elnézést kérni mindenkitől, akinek valaha abortusza volt és sértve érzi magát a cikk miatt. Biztosíthatok arról mindenkit hogy ez a bejegyzés nem az abortusz problémakörével foglalkozik, nem szándékozik el-vagy megítélni, vagy bárki felett is pálcát törni, aki akármilyen okból kifolyólag az abortusz mellett dönt. A történet fókuszában a vetélés átélése van, bármily furcsa és bizarr érzelmi reakciókkal járjon együtt. Csilla – szerk.-./


Post Author: Szabados Csilla

Szabados Csilla
Író és sok minden más. Szexualitás, gátlások, elfojtások, személyiségfejlődés állnak érdeklődésének célkeresztjében.
Hozzászólások a Facebook-on keresztül

Minden hang számít! Szólj hozzá Te is!

1 Hozzászólás : "Tíz perc"

avatar
  Feliratkozás  
Újabb Régebbi Népszerűbb
Visszajelzés
asdasd
Vendég
asdasd

Szerintem nem kellett volna elnézést kérned a végén. Aki egy gyereket szándékosan megöl, pusztán önzésből, azt csak nyugodtan tapossa meg bárki, hiszen értéktelen férgek.