Cseti

Érzelmi zsarnokok

Akarom! Akarom! AKAROM!!!


5:40 körül indult a reggel. A nagy belibbent a szobámba, jelezvén, hogy ő bizony felébredt. Elgyötörten vettem tudomásul a tényt.  Átmentünk a gyerekek ágyába, hogy ott lustálkodjunk és ne a matracomon. Mire ő visszaaludt, a kicsi felébredt. 7:30, ideje is volt.

Ma nem hagyományos nap van. Vasárnap iskola volt, így a hétfőt a diákok megkapták szünnapnak. A szülők meg oldják meg persze. Viszont ovi ugyanúgy üzemel, mint eddig.

Megcsináltam a reggelit. Kakaó, kiflikarikákkal. Persze a kicsinek gondjai voltak vele. Túró rudit kért. Túró rudi viszont jelenleg nem volt a hűtőben. És innentől jött a balhé.

 

„Vegyél most azonnal!” „Nem is szeretsz!” Meg persze muszáj tombolni, rúgkapálni. Pont erre vágytam. Szokásos reggeli hiszti. A terv az volt, hogy felöltözünk, reggelizünk és mesélek a kicsinek. Míg gyorsan lezuhanyoztam, nézett egy mesét, minden flottul ment. Aztán beütött a krach, porszem került a gépezetbe. Finom kis sértéseket vágott a fejemhez, aztán kinyitotta az ajtót, hogy ő most világgá megy. A folyosó végéig jutott. Aztán lekuporodott a földre, felhúzta a lábát, szeme elé tette a kezét, és csak sírt, csak sírt.

„Szívem!” Mondtam csendesen. „Mi a baj? Tényleg azért vered szét a kanapét, azért hisztizel, azért mondod, hogy utálsz, mert nincs túró rudi?” Befogta a fülét. „Nem akarlak hallani.” és csak folyt, folyt a könnye. „Az a gond, hogy te mész oviba, a tesód meg nem megy iskolába. Igaz?” Szuper, megvilágosodtam. Akármennyire is akaratos, makacs, önfejű, ennyiért még ő sem balhézna. Talán. De így már érthető. Persze számtalanszor megbeszéltük. Ő tegnap volt itthon egyedül, ma a tesón a sor. Ráadásul vele sokkal többet van ilyen. Nagymamázik, vagy múltkor érte mentem ebéd után, hogy kicsit együtt legyünk. A nagynak is jár kis pihenés, neki is jár egy kis „most csak én vagyok anyával” idő. Cikáztak a gondolatok. És ha ő is itthon maradna? Miért lenne az baj? Oké, könnyebb egy gyerkőccel, mint kettővel, de hát mégis…  De az a helyzet, hogy neki sokkal több minden van megengedve. Jobban ki is követeli magának. Kiköveteli a figyelmet, azt, hogy vele foglalkozzam, hogy ő üljön az ölembe, hogy őt ölelgessem. Nem fair, Nem fair a naggyal szemben, akinek marad a megértő, csitító szerepkör. Ő egyszer sem balhézott azért, mert az öccse lóg, neki meg suliba kell mennie. Egyetlen egy hangot sem hallatott. Megérdemli, hogy most kicsit csak rá figyeljek.

Továbbra is ment a sírás.

Hogyan hassak rá? Hogyan győzzem meg? „Válassz kicsim! Vagy ma te is itthon maradsz, vagy pénteken te is mész oviba. Akkor az úgy igazságos?” Nem akart választani. Mindent akart. A pénteket feltétlenül. Az egy jó program, bolond lenne róla lemaradni. De akkor sem jó az úgy, hogy ő ma bemegy, a tesó meg nem…  Azért valamennyire talán mégis hatott a dolog, bár még sírdogált, bár még ment a hiszti. „Két lehetőség van. Vagy itt maradunk a földön, te sírsz én pedig megpróbállak csitítgatni, megnyugtatni, és ezzel elmegy minden időnk. Vagy most szépen megnyugszol, megreggelizel és közben tudok mesét olvasni, ahogy ígértem.”

Csodával határos módon beértünk. Közben még markolót is láttunk, úgyhogy megvolt a kompenzálás. Az öltözőben rámnézett: „veszel nekem majd fagyit?” és miután megígértem neki, hogy igen, boldogan ment be a szobába és már játszott is… Mintha mi sem történt volna. Mintha az elmúlt közel egy óra nem létezne. Ő bement, én meg magamra maradtam a gondolataimmal.


Post Author: Cseti

Cseti
Ember vagyok. Nő és anya. Semmi több. Olyan, mint bárki más. Egy hétköznapi figura. Olyan, aki mellett nap mint nap elmész az utcán. Rólad írok. És magamról. Útkeresésről. Elkövetett hibákról. Hétköznapok buktatóiról, gyereknevelésről. Újrakezdésről.
Hozzászólások a Facebook-on keresztül

Minden hang számít! Szólj hozzá Te is!

1 Hozzászólás : "Érzelmi zsarnokok"

avatar
  Feliratkozás  
Újabb Régebbi Népszerűbb
Visszajelzés
asdasd
Vendég
asdasd

Ilyen az, mikor következetlen a szülő. A következetlenség hisztit vált ki a gyereknél, mivel ő irányítja a felnőttet. Érzi, hogy irányíthat, ezért még inkább irányítani akar, egyre többet akar. És ha sikerül, még többet fog akarni, hiszen a gyerek egyfajta “élősködő”. Nem magát tartja el, évmilliókon keresztül abból élt, amit kapott a felnőttektől. A hiszti egy fegyver, hogy minél többet harcoljon ki magának.
Ugyanakkor az a felnőtt, akit ő irányítani tud, már nem is alkalmas, hogy biztos támaszt adjon neki. A gyerek emiatt bizonytalanná válik, érzelmileg instabil lesz az olyan szülő mellett, akit irányítani képes, akire nem tud támaszkodni. A gyerek nem alkalmas a döntések meghozatalára, szüksége van, hogy támaszkodjon valakire. De az, akit ő irányít, alkalmatlan erre, nem tud számára érzelmi stabilitást hozni.

Megj.: A nők pont ugyanilyenek. Ők is egyre többet akarnak a férfitól, mivel ők is egyfajta “élősködők”, hiszen ők sem tartották el soha magukat, ösztöneik szerint ebből a szempontból semmiben nem különböznek a gyerektől. Ahogy a gyerek, úgy a nő is a hisztivel, áldozatszereppel akar egyre többet kizsarolni a férfitól. És ugyan valahol tetszik neki, hogy a behódolt férfi megadja neki, amit követel. Csak közben az a férfi, aki a nő óhajait lesi, már nem is vonzó. Egyrészt mert azt a nő irányítja, ergo a férfi nem domináns (a nőnek a domináns, irányító férfi jön be). Másrészt mert a nő utál dönteni (nincs benne annyi tesztoszteron – kockázatkerülő – a döntés meg ugye mindig kockázatot jelent), de mégis neki kell. Mikor a férfi megkérdezi tőle, hogy “mit szeretnél drágám?”, azzal egyrészt döntési helyzetbe hozza a nőt (amit az utál), másrészt odaadja a tökeit is neki, lemond a dominanciájáról. A töketlen férfira meg ugye nem nedvesedik a punci.
A nő gyakorlatilag a hisztijével, követelődzéseivel, élősködésével ugyanúgy tönkreteszi a kapcsolatot, mint a gyerek. A papucs férfi meg ehhez idióta módon asszisztál, mert ahelyett, hogy a saját esze szerint döntene egy-egy kérdésben, inkább a nő s.ggét nyalja.
A nőknél ráadásul ez egy teszt is. A hisztivel, követelődzéssel, érzelmi zsarolással teszteli, hogy a férfi elég domináns-e. Ha a férfi behódol, ha a nő irányítani tudja, akkor a nő ki fogja használni, de közben nem akar dugni vele. Ez a barátzóna, béta lét, stb. Ha meg a férfi nem hódol be, akkor jöhet a dugás a teszten (game-en) átment domináns férfival. Ennek a tesztnek a neve: shit teszt.
Itt lehet olvasni róla:
http://www.ferfihang.hu/2015/02/14/amikor-a-game-menti-meg-a-hazassagot-dave-tortenete/
http://www.ferfihang.hu/2015/02/21/amikor-a-game-menti-meg-a-hazassagot-dave-tortenete-masodik-resz/
Gyakorlatilag a nő ösztönösen tönkreb.ssza a kapcsolatát. A kapcsolatok 80-90%-a végeredményképp emiatt megy tönkre. Utána meg a papucs férfi – mivel nem domináns – magát hibáztatja, holott általában éppen a nő tette tönkre az egészet.
Erről meg itt lehet olvasni:
http://www.ferfihang.hu/2018/09/19/a-betasodasi-folyamat/
És itt a megoldása:
http://www.ferfihang.hu/2011/11/23/a-10-legfontosabb-dolog-amit-a-hazassagod-megjavitasara-tehetsz/

A fentiből következik, hogy a nők többsége alkalmatlan a gyereknevelésre. Hiszen egy hisztis gyerek hogyan is lenne képes egy másik gyereket nevelni, avval következetes lenni…? Reménytelen. És ennek legtöbbször a gyerek issza meg a levét, az lesz hisztis, követelődző, érzelmileg instabil, manipulatív, stb. Ahogy azt látjuk is a cikkben.