Anna Mille

Bősz Anett levele Novák Katalinhoz

"Nyílt levélben invitáljuk Novák Katalint a Pride-ra. Mutassa meg, hogy nem pusztán a kormány által felvázolt és kívánatosnak tartott családmodellek elfogadhatók!" Bősz Anett - Magyar Liberális Párt nyílt levele Novák Katalinhoz (MTI közlemény)

Semmi gondom a homoszexuálisokkal. Bizonyos tulajdonságaik különböznek a többségétől, de ettől még azonosan értékes emberek lehetnek. Nagyon sok homoszexuális kiemelkedően értékes eredményeket ért el a tudományban, a művészetben és ez tiszteletreméltó. Azt viszont nem tudom elfogadni, hogy olyan szerepekben tetszelegjenek, amikre éppen hogy az eltérő ösztöneik, a késztetéseik következtében azokra a szerepekre, azoknak a funkcióknak a betöltésére alkalmatlanok. Mint ahogy heterok sem képesek homoszexuális elvárásoknak megfelelni, homoszexuális szerepet betölteni, ugyanígy igaz ez rájuk, fordítottan is. Kifejezetten heteroszexuális funkciókra szabott szerepeket, mint a családalapítás, gyermeknemzés, eredendően alkalmatlanok betölteni. Tiszteljük a másságot, de értelemesen ez csak kölcsönösen lehetséges. Mi is mások vagyunk hozzájuk képest és azonosan jogos elvárás ennek a mi másságunknak a tisztelete is.

Vitatkozom tehát Bősz Anettel:

Megütközéssel olvastam kaposvári nyilatkozatát az Orbán-kormány családpolitikájával kapcsolatban.  Elfogadhatatlannak tartom, hogy a magyar kormány államtitkáraként Ön megbélyegzi és  kirekeszti a család fogalmából az azonos nemű párokat.

A család a gyermeknemzés és gyermeknevelés biztonságos anyagi, érzelmi kereteit, feltételeit biztosítja. A család ezekre a funkciókra alakult, kifejezetten heteroszexuális eredettel formálódott ki a természeti adottságainknak megfelelően és a társadalom alapegységeként. A gyermeknemzéshez egy férfi és egy nő párkapcsolata szükséges. Még az állatvilágban is szülőpárokról beszélhetünk. Egynemű egyedek társulását nem tekinthetjük szülőpárnak, mivel nem alkalmasak a reprodukcióra. Nem lehet szó tehát kirekesztésről, legfeljebb abban a formában, hogy az arra alkalmatlanokat maga a természet rekeszti ki az utódnemzés lehetőségéből és így a család intézményéből is.

Mi lesz vajon a következő követelés? Állatokkal való házasségkötés és majd ezt a formát is családként ismerjük el? Mert bizony létezik olyan irányultság is, amikor valakik állatokhoz vonzódnak szexuálisan. Hol a határ, meddig kívánják még kiüresíteni a család fogalmát, eltörölni azt a lényegét, amiért eredendően létrejött? Miért ez az eltökélt küzdelem a társadalom alapsejtjének értelmét elvitatva, annak szétzúzására?

Az azonos nemű párok örökbefogadási joga nem »fenyegeti« és nem is próbálja »megbontani a család szentségét«

Azon túl hogy kiüresíti, elmossa, kilúgozza a család természet adta eredeti rendeltetését és ezzel csorbítja a család méltóságát, fenyegeti a gyerekek egészséges fejlődését. Közismert, hogy az egyszülős családokban is veszélyeztetett a gyermekek egészséges pszichikai fejlődése, mert nem kapják meg az ellenkező nemű szülő mintáit. Körükben fokozottan jelentkeznek devianciák, rosszabb tanulmányi eredményeket érnek el, későbbiekben magasabb közöttük a szenvedély betegek száma, rosszabbak a bűnözési statisztikáik, összességében antiszociálisabbak és nehezebben illeszkednek be közösségekbe, a társadalomba. Két azonos nemű nevelő esetén ez még fokozottabban érvényesül, mert azon túl, hogy hiányzik az egyik nemi minta, a hiányzó másikat viszont duplázottan kapják meg és ennek megfelelően a gyermek személyisége méginkább eltolódik a kiegyensúlyozatlanság irányába.

A II. világháború utáni Nyugat-Európa az egyenlő méltóság és az egyenlő bánásmód elvéről szól. Arról szól, hogy mindannyian megférünk egymás mellett, arról, hogy veleszületett tulajdonságainál fogva egyikünk sem értékesebb vagy értéktelenebb a másiknál.

Tiszta sor. Csakhogy az egyenlő bánásmód elve csak az egyenlő feltételek keretrendszerét biztosíthatja. Az pedig, hogy a mindenkire egyaránt vonatkozó feltételek között ki mire alkalmas, milyen szerepet tud betölteni, azt viszont már az egyének személyes tulajdonságai, képességei határozzák meg. Tehát hiába azonosak a feltételek, ha egyénenként különbözőek vagyunk egymástól. Különbözőek lesznek tehát a képességeink, az alkalmasságunk szerint a betölthető szerepeink is.

A Budapest Pride jó alkalom arra, hogy személyesen győződhessen meg róla, hogy előítéleteinek semmilyen alapja nincsen, és az azonos nemű párok is éppen annyira alkalmasak a családalapításra, mint bárki más.

Hogy kik alkalmasak és miért (férfi-nő szülőpár) a családalapításra, arról már szóltam. Azt viszont végképp kétlem, hogy a homoszexuálisok családalapításra való alkalmasságáról bárkit is a Pride-on való pucér vonaglásuk győzhetne meg.

Bősz Anett Novák Katalinhoz intézett nyílt levele itt olvasható.

/Anna Mille/

Post Author: Anna Mille

Anna Mille
Hozzászólások a Facebook-on keresztül

Minden hang számít! Szólj hozzá Te is!

Legyél te az első hozzászóló!

avatar
  Feliratkozás  
Visszajelzés