Kata

Önbizalom emelő

Vonzó a magabiztos ember, és önbizalommal telten jobban is érezzük magunkat. Egyszerű technikákkal is sokat javíthatunk e téren magunkon.


Ismerünk olyanokat, akinek az önbecsülése a helyén van, sőt valószínű olyanokat is, akinek talán túlságosan. Ilyenkor érdemes belegondolni, hogy az is előfordulhat, talán csak törekszik az illető emelni, mert inkább alacsony az valójában. Vannak technikák, melyekkel segíthetünk, ha elégedetlenek vagyunk önmagunkkal.

Próbáljuk irányítani a gondolatainkat az önostorozásról, az önmagunkkal kapcsolatos túlzott kritikáról, negatív élményekről – az eredményeinkre! Idézzük fel, honnan indultunk és hová jutottunk el! Illetve még hová szeretnénk eljutni. Amire büszkék vagyunk. Sőt veregessük is meg a vállunkat érte, elismerően – értékesebbnek fogjuk tartani magunkat. Az új kihíváshoz ez erőt, lendületet ad. Ha tudatosítjuk az eredményeinket, akkor jobban elfogadjuk magunkat, és az esetleges hibáinkat is.

“Vegyesen dob az élet”-szokták mondani. Idézzük fel ezt a néhány szót, amikor elvárnánk, hogy csak jó dolgaink legyenek! Írjuk le, milyenek lennénk egy rossznak vélt tulajdonságunk nélkül! Előfordulhat, hogy valójában csak rossznak tartjuk azt. Minden viszonylagos. Lehet, hogy van olyan szituáció, amikor kifejezetten szükség van rá az eredményes működésünkhöz. A gond talán csak a helyzetekhez való igazításban, az időzítésben, és abban van, hogy kivel szemben alkalmazzuk.

 


Post Author: Kata

Kata
Hozzászólások a Facebook-on keresztül

Minden hang számít! Szólj hozzá Te is!

Legyél te az első hozzászóló!

avatar
  Feliratkozás  
Visszajelzés