Anna Mille

Nocsak! – NANE

A NANE Facebook oldalán találkoztam ezzel az érdekes bejegyzéssel. Az erőszak ellen eddig deklaráltan csak nőket védő, nyíltan férfigyűlölő radikál feminista szervezet, most az adózók 1%-os felajánlásaira hajtva arról számol be, hogy ezúttal egy férfit is megsegített.

A NANE (Nők a Nőkért Együtt az Erőszak Ellen) Egyesület eddig a férfiak elleni gyűlölet szításában jeleskedett. Úgynevezett rendszerszintű “férfierőszakot” emlegettek, a nők által elkövetett erőszak létezését is tagadva, nőket csak áldozatokként ismertek el. Tüntetéseiken a férfierőszak heti egy női áldozatát emlegetve, a hasonló nagyságrendben elhunyt férfi áldozatokról tudomást sem véve, inkább letagadva. Az eddigiekben a náluk segítségért jelentkező, az erőszak férfi áldozatait elutasították, előfordult hogy olyankor egyszerűen csak lecsapták a telefont. Mivel a NANE kifejezetten csak női áldozatok segítésére, védelmére alakult, ez – a férfi áldozatok durva formában való elutasítását leszámítva – még érthető is lenne.

Idézem a NANE, a Facebookon pár napja megjelent bejegyzését:

“Így segítünk mi:
“43 éves férfi vagyok. Bántalmazó családban nőttem fel, anyám lelki terrorban tartott bennünket, a bátyámat fizikailag is bántotta, aki szexuálisan molesztált, amikor 8-10 éves voltam. Évtizedeken át eltemetve volt bennem az emlék, és amikor előjött, a NANE vonalát hívtam. Már nem is emlékszem, hogy találtam rájuk. Körülbelül másfél órán át beszéltem a hölggyel, aki nagyon sokat segített: megértő volt, bátornak nevezett, amiért képes voltam szembenézni ezzel, és arra bíztatott, hogy szakember segítségével dolgozzam fel ezt a traumát. A mai napig nagyon hálás vagyok a hölgynek és a NANE-nek…. Nagyon sok gyereket érint a bántalmazás, és nagyon nem mindegy, hogy később ő maga is bántalmazóvá válik, vagy képes szembenézni és feldolgozni ezt. A gyerekeimben fel se merülne, hogy a szüleik képesek lennének valaha is bántani őket.. Jó lenne, ha minél több gyerek érezhetné ezt. És ebben segíthet nagyon sokat a NANE, illetve a hozzá hasonló szervezetek.”
Így segíthettek ti:
Az általatok felajánlott adó 1%-ból finanszírozzuk csaknem egészében a NANE Egyesület segélyvonalait, a kiadványok postázását.
18060339-1-42
Ha te is megosztanád velünk és másokkal is, hogy segített a NANE, itt név nélkül is leírhatod: https://goo.gl/forms/cOmKRbYycltF5Zic2
Photo by Igor Ovsyannykov on Unsplash”

 

Különös… mi történhetett most mégis? Megváltozott volna a NANE férfiakhoz való hozzáállása? Ebben a legkevésbé sem hiszek. Véleményem szerint egy, a férfiakat zsigerből gyűlölő radikál feminista szervezet nem képes, de nem is lenne hajlandó egyik napról a másikra ilyen pálfordulásra. Önmagában is érdekes és jelzés értékű lehet, hogy ráadásul pont most, az adományok gyűjtésének időszakában? Felmerül bennem a gyanú, hogy csak a minél szélesebb körű, a férfiak adományozó hajlandóságát is megcélzó öncélú kampány fogásról van szó. Egyáltalán hihető-e a kiposztolt történet és nem pedig egyszerűen csak kitalált, a még több 1%-os adomány reményében?

/Anna Mille/

Post Author: Anna Mille

Anna Mille
Hozzászólások a Facebook-on keresztül

Minden hang számít! Szólj hozzá Te is!

3 Hozzászólás : "Nocsak! – NANE"

avatar
  Feliratkozás  
Újabb Régebbi Népszerűbb
Visszajelzés
Reszet Elek
Vendég
Reszet Elek

Csak a NANE gyűlöletének van neme, a pénznek nincsen. Alapban elhajtanának egy férfi betelefonálót, de a pénze azért kellene. Gyuri bácsi az utóbbi időben gondolom máshova teszi a dollárjait.

tomi1815
Vendég
tomi1815

Nagyon egyetértek, a pénz a lényeg .A pénznek nincs szaga és neme sincs .