Cseti

Van ez a szerelem nevű izé….


Vannak végtelenül elnyúló hosszú napok, mikor mégis minden egy pillanat alatt elszáll. Óráknak tűnő percek. Mikor a sötét még sötétebb. Mikor úgy érzed, egyes egyedül vagy.

Arról ábrándozol, hogy reggel majd felkelsz ötkor, mert akkor indul a kedvesed. És csinálsz neki egy rántottás szendvicset, mert különben nem eszik semmit egész nap. Nem bánod a fáradságot, a kialvatlanságot. Semmit sem bánsz, mert ha már ő nem figyel magára, te megteszed.

Aztán felhív egy barátod, hogy egész nap bent ül a portán, és nem tudnál-e arra kanyarodni, venni neki két kiflit és egy kis párizsit. Csinálsz neki valami harapnivalót. Teszel mellé banánt, és némi rágcsát. Furcsa, hogyan ér össze álom és valóság.

Nézed az órát. Hangosra állítottad a telefonodat, pedig tudod, hogy nem fog csörögni. Nem hív. Ismered már annyira. Ma nem.

Majd holnap… amikor már késő.

Van ez a végtelen üresség.  Amit csak akkor érzel, mikor tudod, amit szeretsz, sosem lesz a tiéd. Nem megy. El kéne engedned.

Kívülről olyan egyszerű. És logikus. És megmagyarázható.  És érvek mentén szépen előkészíted a vádbeszéded. Aztán megjelenik, hozzád ér, és megszűnik minden. Megszűnik a fájdalom, az okozott csalódás. A hiábavalóság. Megszűnnek a be nem tartott ígéretek, a tartalom nélküli szavak. Megszűnnek az átsírt éjszakák, a várakozás. A tudat, hogy ez sohasem fog működni.

Csak távol tartani tudod magad tőle. De nem távol lenni. Ott van minden mozdulatodban, minden lélegzetvételedben.

El fog menni. Megint elmegy. Nem szól semmit, csak csöndben távozik. És te újra végignézed.

Van ez a kegyetlen bizonyosság….


Post Author: Cseti

Cseti
Ember vagyok. Nő és anya. Semmi több. Olyan, mint bárki más. Egy hétköznapi figura. Olyan, aki mellett nap mint nap elmész az utcán. Rólad írok. És magamról. Útkeresésről. Elkövetett hibákról. Hétköznapok buktatóiról, gyereknevelésről. Újrakezdésről.
Hozzászólások a Facebook-on keresztül

Minden hang számít! Szólj hozzá Te is!

Legyél te az első hozzászóló!

avatar
  Feliratkozás  
Visszajelzés