Anna Mille

Áldozatvédelem IGEN, gender ideológia NEM!

Változtatás nélkül idézem az Emberi Méltóság Központ, az Isztambuli Egyezményre vonatkozó fontos közleményét, amely innen közvetlenül elérhető és aláírható petíciót is tartalmaz. Ugyanis: "Az európa tanács magyarázkodásba kezdett az Isztambuli Egyezmény kapcsán...."


” Az európa tanács magyarázkodásba kezdett az isztambuli egyezmény kapcsán
Miután Magyarország mellett Szlovákiában és Bulgáriában is egyre több aggály merült fel a kormányok részéről az Isztambuli Egyezménnyel kapcsolatban, az Európa Tanács próbálja megmagyarázni a dokumentum kérdéses részeit. Igyekeznek elgördíteni az akadályokat a ratifikálás elől, de ez mindaddig valószínűleg sikertelen lesz, amíg át nem írják az egész Egyezményt.

Ehhez ugyanis törölni kellene a gender ideológia elemeit, nem beszélve a férfiak mint elkövető, a nők mint áldozat kategorizálásról.
Korábban megjelent állásfoglalásunk annak idején nagy vihart kavart, és ezt követően több elemzés és cikk jelent meg az Isztambuli Egyezmény gender ideológiát erősítő törekvéseiről. A minap az Európa Tanács Isztambuli Egyezményért felelős ügyvezető titkára nyilatkozott annak érdekében, hogy tisztázzák az Egyezmény körüli kérdéseket. A gender ideológia trójai falova egy időre megállni látszik. Örvendetes, hogy elindult valamilyen párbeszéd az Egyezményről, amibe néhány nap alatt több mint 300 civil szervezet kapcsolódott be 9 országból a dokumentum kérdéses részeinek megváltoztatását kérve. Ez az első lépés – ha elfogadásra kerülne – legalább egyértelműsítené, hogy a „gender” fogalma kizárólag a biológiai nemekre, azaz nőre és férfira vonatkozna, továbbá lehetőséget nyújtana az országoknak, hogy bizonyos részeket ne emeljenek be a jogszabályaik közé.
A kormányok kezdenek rájönni, hogy a gender, mint „társadalmi nem” fogalma kultúrájukkal és hagyományukkal ellentétes fogalmakat vezetne be az országukba. Bár mindenki egyetért azzal, hogy az erőszak ellen fel kell lépni, és az áldozatokat (legyen akár nő, akár férfi) védeni kell, a „társadalmi nem” jogszabályi konstrukcióból nem kérünk. Továbbra is problémás maradna a költséges ellenőrző rendszer kialakítása, a nők és férfiak egymás ellen fordítása (férfi=elkövető, nő=áldozat), a férfi vagy fiúgyermek áldozatok figyelmen kívül hagyása és a „sztereotípián alapuló kulturális viselkedésminták és hagyományok megszüntetése”. Ez utóbbi kritériumból kiindulva gyorsan tanítsunk meg a gyerekeinknek néptáncokat, mert lehet, hogy pár éven belül erre már nem lesz lehetőségünk!

Az Európa Tanácsnak címzett levélhez Ön is csatlakozhat az alábbi linken:
http://soawesomenews.com/c/yhsotmdjbz/9ry9g40dl7

Frivaldszky Edit
igazgató
Emberi Méltóság Központ
www.meltosag.hu

/Anna Mille/


Post Author: Anna Mille

Anna Mille
Hozzászólások a Facebook-on keresztül

Minden hang számít! Szólj hozzá Te is!

Legyél te az első hozzászóló!

avatar
  Feliratkozás  
Visszajelzés