Cseti

Mit akar a férfi?

Ha tudjuk, mire vágyik egy férfi, miért nem adjuk meg neki?

Arra gondoltam, számba veszem – ha már párkapcsolat – hogy mit akar a férfi? Aztán ahogy kimondtam a mondatot, nyomban el is bizonytalanodtam.

Mégis honnan tudhatnám? Nem vagyok férfi!

Persze nem hagyott nyugodni a dolog…  és elkezdtem magamban kutakodni emlékek, érzések, tapasztalatok után. Végigpörgettem az életem, milyen férfiak vettek körül, mitől voltak ők boldogok.

Nem egy szűk körről beszélünk.

Kezdetnek ott van az embernek a családja. Az apukája, a nagypapája, nagybácsik, unokatestvérek… Hogyan élnek? Mi a számukra fontos? Mind-mind olyan információ, ami olykor tudatosan, olykor tudattalanul, de hat ránk. Belénkivódik mint tudás. Aztán ahogy haladunk tovább az időben, ott vannak az osztálytársak, a fiúk, akik tetszenek, később a párjaink, a férjünk, barátaink. És ahogy ebbe belegondoltam, rájöttem, valójában rengeteg férfit ismerek, rengeteggel kerültem kapcsolatba, úgyhogy nem állíthatom, hogy teljesen inkompetens lennék a kérdésben.

Mitől boldog a férfi?

Ha azt csinálhatja, amit szeret. Ha békén hagyják. Ha szeretetteljes környezet veszi őket körül. Ha megvan az intimitás (különböző formában). Ha elismerik és tisztelik. Ha megbecsülik. Ha figyelnek rá. Ha érzi, hogy fontos. Ha érzi, hogy bátran indulhat a csatába, mert van háttérországa.  Ha sikereket ér el.

És biztos tudnék még rengeteg dolgot írni, de persze ezek egyrészt sablonok, másrészt pedig az én szűrőimen keresztül levont következtetések, amiket nagyban befolyásol a személyiségem, a világlátásom, az érzékenységem.

És hogy működik mindez a gyakorlatban?

Bár igyekeztem a fentiekből a legtöbb dolgot biztosítani, megadni a férjemnek, az élet és két ember együttélése sosem ilyen egyszerű. Hihettem én azt, hogy mindenben támogatom, ösztönzöm, bíztatom, hogy próbáljon meg valamit, mert nincs vesztenivalója, mert jóval okosabb az átlagnál és ügyesebb, és, és, és… Ő ezt a bíztatás egy vég nélküli baszogatásnak érezte. Annak, hogy nem fogadom el. Hogy azt akarom, valaki más legyen. Frusztrált voltam, hogy nem használja ki a képességeit és elfecsérli, elpazarolja. Ő meg attól volt frusztrált, hogy ő olyan, amilyen, és ne várjam el egy párductól, hogy repüljön.

Nem ismertem fel ezt az egyszerű igazságot. Csak hajtogattam a magamét. Mindezt miért? „Érte”. Segítő szándékból. Arra is később jöttem rá, hogy nem oldhatom meg más helyett az életét. Ezt neki kell. Nekem meg nincs más dolgom, mint hogy szeressem.  Persze ezt nagyon könnyű mondani. Utólag meg pláne. Talán legközelebb jobban csinálom.

Post Author: Cseti

Cseti
Ember vagyok. Nő és anya. Semmi több. Olyan, mint bárki más. Egy hétköznapi figura. Olyan, aki mellett nap mint nap elmész az utcán. Rólad írok. És magamról. Útkeresésről. Elkövetett hibákról. Hétköznapok buktatóiról, gyereknevelésről. Újrakezdésről.
Hozzászólások a Facebook-on keresztül

Minden hang számít! Szólj hozzá Te is!

3 Hozzászólás : "Mit akar a férfi?"

avatar
  Feliratkozás  
Újabb Régebbi Népszerűbb
Visszajelzés
Reszet Elek
Vendég
Reszet Elek

“Egy nő azért megy hozzá a férfihoz, mert azt hiszi hogy majd megváltozik, de a férfi nem fog.
Egy férfi azért vesz el egy nőt, mert azt hiszi, nem fog megváltozni, de a nő meg fog. “

gzsolthy
Vendég
gzsolthy

A nő azt hiszi, hogy a férfi meg fog változni. Nem fog. A férfi azt hiszi a nő nem fogja elhagyni. De, elfogja.