Kata

Feltörő érzések

Szinte megtisztul az ember egy jó sírás után, lelkileg mindenképpen. Érzések törnek elő, fájdalom, meg nem valósult lehetőségek emléke. Jó esetben oldódás, megkönnyebbülés a folyamat vége.

Agyunk bizonyos helyzetekben élményeket, érzéseket raktároz el, és nem felejt. Különösen olyanokat nem, melyek kellemetlenek. Mintha egy titkos helyre félre tenné ezeket. Ennek jó oka van: kímélni próbálja önmagát a fájdalomtól, amivel nem bírna az ilyen élmények felidézése során.

Magamon is tapasztaltam, mikor sok év után elővettem a hangszerem, amin középiskolában tanultam, és ömlött a könnyem. Érettségi után esküdtem, ám egy hónap után éreztem, talán inkább a szabadságra lett volna szükségem. Amikor pedig a hangszerem hangja felcsendült, az érettségi előtti énem egy része szólalt meg. Ha énekelni kezdek, akkor is kiszakad valami. Feltör belülről.

Szóval a félretett dolgokat, amivel nem tud mit kezdeni az agy, elraktározza, de terápiákkal elő lehet hozni és lehet dolgozni vele. Jó az ilyesmit oldani. Különféle terápiák léteznek: tánc-, mozgás-, zene-, rajz-, állatok gondozása, és a hagyományos módszer: amikor egy szakember segít azzal, hogy meghallgatja az emlékeket, terelgeti az embert, hogy az feldolgozza a sérelmeket, és oldódás, megkönnyebbülés következhessen.

 

Post Author: Kata

Kata
Hozzászólások a Facebook-on keresztül

Minden hang számít! Szólj hozzá Te is!

Legyél te az első hozzászóló!

avatar
  Feliratkozás  
Visszajelzés