Kata

A férfiaktól többet tanultam, mint az egyetemen

Elnyomók a férfiak, vagy inspiráló szövetségesek? Minden a férfiakon múlik, vagy számít a mi, nők hozzáállásunk is? Én ezt hoztam ki az életemből, a férfiakhoz fűződő kapcsolataimból.


A fenti mondatot anno Bácskai Juli barátném mondta.  

A természetgyógyász férfi “rámtelepedése” a Facebook – on,  aki túl sok infót oszt meg magáról, segít, hogy minél kevesebbet nézzem a falat a Face-n. A DJ ismerősöm  szuper zenéi miatt mozgok, táncolok 2 órát egyfolytában hetente. Egy szimpatikus férfi (nevezzük B.-nek) törölt a neten. Ez nagyon fájt. De azért is karcsú és csinos leszek! Ruhákat varrok és összeszedem magam!

A Parkinson kóros apám miatt, a házaink közti 100 métert napjában számtalanszor megteszem. Ilyen táv legyaloglásához némelyek lépésszámlálót tesznek fel, hogy teljesítve legyen. A májcirrózisos párom miatt egyéni vállalkozóvá kellett legyek. Vagyis, ha kellően érzékenyek vagyunk, megértjük a dolgok pozitív oldalát, és így azok erőfeszítésekre inspirálhatnak minket.

Egy férfi olyan képeket mutat a neten, amitől végre láthatok vonzó férfi arcokat, testeket. A sportmasszőr olyan nyújtásokat old meg az izmaimon, amitől ismét férfi munkára is képessé válik a szervezetem. Az EMBER szóra a nagyapám azt mondta, mikor a kislányom mutattam neki, és előre vetítettem: “Figyelje meg, majd egyszer még nagy ember lesz!” hogy “már EMBER nem, mert nőnek született”. Ez persze mélyen felháborított, és “bosszúból” 2 szuper gyönyörű többdiplomás leányzót neveltem fel. Tőlem ennyi tellett. :))

Még a nagypapa lekicsinylő mondatából is a pozitívra összpontosítok. Miszerint inspirált engem hosszú időre, olykor erőm feletti erőfeszítésekre az életben. Akarom, hogy inspiráljon a Férfi!

ARRA FIGYELEK, AMI BELŐLE EMELNI TUD ENGEM.


Post Author: Kata

Kata
Hozzászólások a Facebook-on keresztül

Minden hang számít! Szólj hozzá Te is!

1 Hozzászólás : "A férfiaktól többet tanultam, mint az egyetemen"

avatar
  Feliratkozás  
Újabb Régebbi Népszerűbb
Visszajelzés
Országh Zsolt
Vendég
Országh Zsolt

Az „ember” azt jelenti, hogy a nő párja. Az „em” a mássalhangzócsoportok szabályai szerint megfelel annak, hogy „nő”, „ber” pedig „pár”. Nem lekicsinylő, hogy nem ember, hanem nő. Hasonlóképpen az „asszonyi állat” sem lekicsinylő, mert azt jelenti, hogy „asszonyi állapot”. Régen így mondták az állapotot. Az ősi művészetben az állapotot állattal ábrázolják. A változást pedig növénnyel, mert „nő”. Lásd például: Szent Korona zománcképei, Tasszili fennsík sziklaképei Algériában.