Wolf Lili

Mese habbal…


Éppen egyedülálló vagy (avagy modern terminus technikussal szingli), ülsz otthon, pizsiben, kínai vacsorát majszolgatsz, a háttérben éppen Carrie Bradshaw és Samantha Jones tanítja, hogyan kell a szeretethiányt méregdrága cipőkkel, ruhákkal, na meg egy éjszakás kalanddal pótolni.

Mivel ezt a részt láttad már, közben olvasgatsz a neten és akkor szembe jön a she.hu Néha kell egy kis alkalmi szex – vagy bepókhálósodsz írása.

Ott van Carrie is, meg Samantha is és a she.hu szerint is „ha nem bukkanunk rá a megfelelő partnerre, akkor hetekig, hónapokig, akár évekig tartó szexmentes periódus következhet”. Ami a szerző szerint „rohadt nagy szívás!” és ő egy csomó nőt ismer, „akik egyfajta küldetésként fogják fel a társkeresést, és várják, egyre csak várják álmaik hercegét, a tökéletes férfit…”, de szerinte ez „mese habbal”.

Te meg csak ülsz ott, egyedül, a pizsidben a kínai kajával és az jut eszedbe, hogy valóban…mi is a bajod neked az egyéjszakás kalanddal?

Tudod ezzel a kérdéssel nem vagy egyedül, egy csomó nő van, aki ilyenkor felvesz egy mini szoknyát (ha nincs neki, vesz egyet), egy kivágott blúzt és egy magas sarkút, jól elhatározza, hogy most ő telepíteni fogja a gyárilag benne nem lévő vadászösztön 0.1-et és megindul az éjszakába, mert egyrészt mindenki ezt teszi, másrészt azt mondták, hogy NO PÓKHÁLÓ!

Ha te is ilyen modern gondolkodású, erős nő vagy és te nem vársz tovább, amíg felhív a herceg, akkor ehhez jogod van.

Menj harcos amazon és hágd meg a világot!

Csak van az úgy, hogy ebből lesz aztán a sírás, az összetört szív, a mínuszos önbecsülés és a parttalan kesergés azon, hogy nincs normális férfi…pedig van, csak egy éjszakánál hosszabb távlatra nem így ismerkedik és nem az éjszakában.

Te pedig sok „applikációval” rendelkezel, de nem fut benned a vadászösztön 0.1, az a férfiak gyári tartozéka. Igen megváltozott a világ és igen telepíthetsz te is egyet, de benned ez a program hibásan fut majd és tönkre is tud tenni téged…

Még egyetemista koromban gyakran úgy alakult, hogy az én albérletemben kötöttünk ki egy páran, mert egyrészt közel volt az egyetemi klubhoz, másrészt életem során valahogy nem sikerült baráti kapcsolatba kerülnöm semmilyen alkohol tartalmú termékkel, így én voltam az a lány, aki még hajnalban is emlékszik, hogy ki milyen kabátban érkezett, kinek milyen színű volt a táskáját és aki képes haza találni. Nem volt ez másképp azon az estén sem.

Odakint lassan már hajnalodott, a másnapi tervek között pedig szerepelt, hogy csak be kellene menni előadásra, így szerencsémre senki sem követelt after partyt, hanem aludni tértünk.

Másnap reggel tanúja voltam egy érdekes jelenetnek, amit akkor ugyanúgy nem értettem, mint ahogyan nagyon sokan a mai napig.

Az egyik srác, legyen a neve Alex, bár semmi sem indokolta ezt valahogy nagyon furcsán jelezte, hogy neki most azonnal mennie kell, nagyon siet, elkésik, nem kér még kávét sem, ne haragudjak. Mondtam neki, hogy persze menjen csak, ha dolga van, dolga van, ugyan miért haragudnék.

Pár perccel később jött ki a konyhába az egyik lány azzal, hogy kérhet-e egy kávét és csak úgy mellékesen megkérdezte, hogy merre van Alex. Mondtam, hogy az előbb ment el, mert valahová nagyon sietnie kellett.

Természetesen mi nők is észrevesszük egymáson azt, ha valami nem kerek és megkérdezzük, hogy mi a baj, de addigra már nem voltunk négyszemközt, így csak később mesélte el, hogy neki nagyon tetszik Alex és hogy tulajdonképpen ők azon az éjszakán mondjuk úgy, hogy összegabalyodtak és hogy ő azt hitte, hogy akkor Alex járni szeretne vele. Én pedig megnyugtattam, hogy ez biztosan így is van és hogy ezt majd később megbeszélik és ha összefutok Alexxel megadom majd neki a lány számát.

Te, aki ezt a történetet olvasod már tudod, hogy ebből nem lett happy end, Alex nem kereste többé a lányt és azon a reggelen nem azért sietett, mert dolga volt, hanem csak szerette volna elkerülni azt, hogy találkoznia kelljen a lánnyal.

Hogy miért is tette ezt Alex?

A válasz nagyon egyszerű, még akkor is, ha nőként ezt elfogadni nehézkes.

Alex egyszerűen nem utasította el a kínálkozó alkalmat, ahogyan a férfiak többsége sem fogja. Majd eltűnt, ahogy a férfiak jelentős része el szokott, az egyéjszakás „szerelmet” követően. Hogy mennyire gyakori ez a jelenség? Szavunk is van rá, úgy hívják, hogy ghosting.

Most el lehet mondani azt, hogy az összes férfi egy szemét, gerinctelen és gyáva, csak kihasználnak bennünket. Így gondolni jogod van, de hadd kérdezzem meg…ebben a történetben ki volt az, aki hagyta hogy ez vele megtörténjen? Ki volt az, aki nem követelt meg többet?

Igen én is sajnálom azt a lányt azóta is, iszonyatosan fájt neki, de Alexet megváltoztatni nem tudom, ahogy a férfiakat sem tudjuk, viszont ha megértjük azt, hogy mi az, ami Alexben lezajlott akkor, úgy megkímélhetjük saját magunkat ettől a fájdalomtól anélkül, hogy tömegesen apácazárdába vonulnánk.

Egy okos nő nem „harcol” ott, ahol nem nyerhet, hanem elfogadja azt, hogy az, aki férfiből van, egészen másképp tekint az együttlétre egészen addig, amíg nem lesz szerelmes.

Hogy hogyan is tekint egy okos nő erre a kérdésére?

Az ismerkedés időszaka alatt (amely csak akkor lesz valóban időszak, ha nem pár órából áll, de még csak nem is néhány napból) a nő arra figyel, hogy a férfinek legyen lehetősége megmutatni valódi jellemét és szándékai komolyságát.

Ha ez a lépés kimarad, ahogyan ez a mai rohanó világban olyan gyakran, akkor sajnos hiába szimpatikus, hiába kedves, hiába mond szépeket, ha a nő túl hamar odaadja magát, akkor nem csak azt kockáztatja, hogy olyasvalakivel teszi, akiben eleve nem is volt ettől komolyabb szándék, de adott esetben azt is elveszítheti, aki csakugyan érdeklődött.

Mondhatod azt, hogy megváltozott a világ és túl vagyunk már a középkoron és neked ugyanúgy nőként jogod van dönteni ebben a kérdésben. Jogod az van, neki meg joga van úgy gondolni, hogyha vele ennyire gyorsan ment, akkor mással is ilyen gyorsan fog, aztán lelépni. Nem, nem fogja ezt elmondani neked, nem kezdi majd elmagyarázni, egyszer csak eltűnik, mint Petőfi a ködben.

Gondolni pedig erről sok mindent lehet, de ettől még a férfiak többsége így fog eljárni és nőként elhinni azt, hogy az, aki előtted áll kivételes és ő majd észreveszi, hogy téged utolért a szerelem első látásra és ettől ő is szerelmes lesz, na az a mese habbal.

Hogy miért van ez így?

Mert nincs az a feminista kiabálás, és nincs az a társadalmi nyomás, és nincs az a törvény, amellyel kötelezni lehetne egy férfit arra, hogy tiszteljen és szeressen egy nőt, ha az a nő ezt a saját viselkedésével nem tudja nála elérni, akkor sem, ha már nem vagyunk a középkorban.


Post Author: Wolf Lili

Wolf Lili
Hozzászólások a Facebook-on keresztül

Minden hang számít! Szólj hozzá Te is!

2 Hozzászólás : "Mese habbal…"

avatar
  Feliratkozás  
Újabb Régebbi Népszerűbb
Visszajelzés
Jampi One
Olvasó
Jampi One

Nagyon összetett problémája a nőknek, hogy mikor és miért is lépnek le a “pasik” egyetlen éjszaka után. Amit ez az írás sugall, az csak részben a jó megfejtés. Az sem fog működni, hogy ha valaki nagyon nem adja magát egykönnyen, hanem igyekszik “megkövetelni a tiszteletet”, túráztatja a pasit egy hétig, kettőig, háromig… – Vagy meddig? Tényleg hölgyek, manapság hányadik randi után szokás azt mondani, hogy nem könnyelműen dobta oda magát a nő? Többnyire a válasz az, hogy “hát érzi azt az ember”, de ez is csak önámítás, mert az egyiknél a két napot érzik a nők, a másiknál a két hetet. Hadd legyek szkeptikus: ha vonzó a pasi, akkor a két napos opció játszik, ha kevésbé vonzó, akkor meg a két hét. Valójában simán leléphet egy férfi akár két nap ismerkedés, akár két hét után… Két hét udvarlás után is lehet ghostingolni. Simán. – Nem ez lesz a megfejtés a problémátokra.

Látva azt a határtalan erőlködést, amivel fel akarja értékelni a pináját a nőt, csak egyre értéktelenebbé válik kicsit is ravaszabb a férfi szemében. “Aham, az egyetlen értéke az erénye…” – Mondja magában. Aztán pont ezért szépen lepattan. 🙂 Akinek az egyetlen értéke, aduásza az hogy odaadja-e magát, (vagyis a pinája), az egy elcseszettül értéktelen nő. Szerintem attól még senki nem lett értékesebb, hogy hosszan udvaroltatott magának. Amit a cikk is sugall, az egy közkézen forgó sztereotípia, egy szimpla klisé, aminek önmagában valójában semmi haszna.

Arra már gondoltatok csajok, hogy a jó első éjszaka után bolond az, aki nem kér még egyszer a mennyországból? A legtöbb férfinak nem olyan könnyű (roppant mód idő és költségigényes) ágyba udvarolni egy újabb nőt, ezért ha mégis lelép, akkor annak azért oka lehet. – jahh vagy esetleg mindig a nagymenő “rosszfiúval” bújtok hipp-hopp ágyba, akinek minden ujjára akad nője? Aztán meg sírtok, hogy “minden pasi egy szemétláda?” – Na ez már legyen a ti bajotok.

Említsünk még egy fontos dolgot: A legtöbb nő annyira belefeszül a pasifogó taktikázásba, de közben észre sem veszi, hogy mennyire csapni való végül az ágyban. Nem is tudja és valójában nem is érdekli, hogy mi kellene ahhoz, hogy legalább annyira élményt nyújtson az ágyban, hogy ne akarják otthagyni az első alkalom után. Jelzem, valahol ekörül kellene keresgélni a valódi “pasifogó titkot”. Csak érdekes módon erről nagyon ritkán írnak a csajok… – Vajon miért is?

Amúgy meg szokták a nők élvezni is az életet, nem folyton azon nyűglődni, hogy hogyan fogjanak meg valakit hosszú távon? – Mert ez lenne ám a szexuális forradalom lényege…