Pap Flóra

Öt buktató, amit mindenképpen kerülj el netes ismerkedéskor!

Sikeres társkeresést szeretnél? Íme néhány tipp és jó tanács a nem várt buktatók elkerülésére.


Az internet fejlődése új platformot teremtett a társkeresés területén. Mindenki fel tud sorolni a baráti köréből legalább 5 embert, aki már regisztrált valamilyen online párkereső oldalon, ismeri a Tindert, a Badoot, a Randivonalat és társait. A regisztráció rendszerint többféle okból történik, az emberek túl magányosak, a rohanó életvitel miatt nincs elég lehetőség a személyes ismerkedésre, egy kapcsolat kibontakoztatására. Ezen kívül egyszerűbb, kisebb a felelősség és valljuk be, kényelmesebb is így ismerkedni. Milyen egyszerű – gondolnánk, pedig cseppet sem az. Ha könnyű lenne így ismerkedni, korántsem lenne ennyi csalódott, negatív vélemény a női fórumokon. Álljon ezért itt a legfontosabb 5 buktató, amit mindenképpen érdemes elkerülnöd.

1. Elvárások. Az elején a legtöbben azonnal belefutnak abba a hibába, hogy túl nagy elvárásokat állítanak a jelölttel szemben. Mindeközben elfelejtjük önmagunkból megmutatni a valós képet, felmérni, hogy mik a saját igényeink, mi az, amit mi adni tudunk, pontosan mire is vágyunk, mit vagy kit keresünk. Mindenki előtt ismerősek a következő szavak, amik elvárások is egyben: legyen magas, jóképű, sportos, intelligens, humoros, az sem baj, ha van autója, tudjon főzni és még sorolhatnám. Biztos, hogy ezek mindegyike fontos ahhoz, hogy egy kapcsolat jól működjön?

2. A kezdeményezés. Az elején várakozással telve kattintgatunk az ismeretlen arcok között, keresve álmaink férfiját vagy ideálját. Van egy téveszme, mely szerint ma már a nő is kezdeményezhet, ami teljesen eltorzította a szerepeket. Ugyanis a férfiak alapvetően nem változtak, a vadászösztön szerencsére nem veszett ki belőlük, ezt mi is igyekezzünk felmérni és ha “igazi” férfira vágyunk, akkor elsősorban hagyjuk, hogy férfiként viselkedhessen! Aki viszont túlságosan rástartol egy férfira, könnyen szembesülhet azzal, hogy gyorsan elveszíti a vonzerejét.

3. Szűrés. A legnehezebb mégis kiszűrni a felhozatalból azt, akivel a céljaink találkoznak, legyen az egyéjszakás vagy komoly kapcsolat. A legegyszerűbb példa erre, amikor az első kérdés felmerül a férfi részéről: te miért vagy itt? Mire a nő: komoly kapcsolatot keresek. Ha ellentétesek a célok, a férfi rögtön behúzza a kéziféket, és már robog is tovább az ismeretlenbe. Nyilvánvaló, hogy nehéz kiszűrni egy-egy mondatból, hogy megtaláltuk-e a párunkat, de érdemes figyelni a bemutatkozó szövegekre, arra, hogy a másik mennyire rugalmas, mit árult el magáról és azt milyen stílusban tette. És ami a legfontosabb: a találkozás előtt irány a kamera, ezzel rengeteg felesleges kört megspórolsz neki is és magadnak is.

4. Helyszín. Nagy dilemmát szokott okozni, hogy az első randit hova szervezzük. Amit érdemes elkerülni, az mindenképp az interjú-hatás, ahol mindketten felolvasást tartanak pontról pontra az önéletrajzukból, már az elején teljes kudarcra ítélve az ismerkedést. Tehát az étterem, kávézó, mozi, bár, kocsma teljesen rossz helyszín. A legjobb dolgok spontán alakulnak, amikor két ember a legkevésbé számít rá, amikor a percek egymás társaságában észrevétlenül repülnek. Ez például megvalósulhat egy rövidebb séta alkalmával is.

5. Viselkedés. Rengeteg férfi ismerősömtől hallottam már, hogy a nők nincsenek tisztában a randizás alapvető szabályaival. Mik is ezek pontosan? A nő nézzen ki jól, és nem csak a fotóin, hanem élőben is. A férfiak is tudják jól, hogy ha a nő csak arcképeket tesz fel, ott nincs minden rendben (ugyanez természetesen igaz a férfiakra is, jellemzően mindenki a legrosszabb fotóján hasonlít leginkább önmagára). Ami a viselkedést illeti, további aranyszabály, hogy lehetőség szerint ne zúdítsuk rá a férfira az elmúlt éveink teljes élettörténetét, Ádámtól Béláig. Ha az ismerkedés alatt szűziesen viselkedtünk, a találkozáskor ne nyomuljunk! Ha a férfi nem kezdeményez a randi után azonnal beszélgetést, hagyjuk leülepedni a dolgokat és várjunk! Aki egy kicsit is otthonosan mozog a trénerek világában, vagy legalábbis olvasott már idézetet, tanácsot, az elsők között szerepel az “add önmagad” anekdota, melyet kivételesen tényleg célszerű alkalmazni a siker érdekében.

Talán nem is lehet teljesen külön választani a szabályokat nőkre és férfiakra, hiszen negatív találkozó, végkimenetel mindkét fél esetében előfordulhat. Mégis a legfontosabb, hogy mindvégig emberek maradjunk, a felgyorsult életben a kapcsolatainkat kezeljük igazságosan, merjük kimondani, ha mást keresünk! És ami nőként a legfontosabb: mások irányába mindig őrizzük meg empatikusabb oldalunkat!


Post Author: Pap Flóra

Pap Flóra
Hozzászólások a Facebook-on keresztül

Minden hang számít! Szólj hozzá Te is!

Legyél te az első hozzászóló!

avatar
  Feliratkozás  
Visszajelzés