Anna Mille

Közeledik Valentin

Valentin a tengerentúlról átsugárzódott ünnep. Korábbi, még általánosabb jellegéből mára már intimebb irányba tolódott el és leginkáb a párkapcsolatok, a szerelmesek ünnepévé vált. Sokak, nők és férfiak szemében is pedig mintha egy újabb, intim párkapcsolati nőnappá formálódott volna. Annak ellenére, hogy a Valentin valójában egy kölcsönösségre épülő ünnep.


Valentin a tengerentúlról átsugárzódott ünnep. Hogy a divatja mennyiben mesterségesen generált azok által, akik üzleti lehetőséget látnak benne, azt a részt most hagyjuk. Eredetileg arra adott alkalmat, hogy ezen a napon bárki bárki felé kötetlenül kifejezhesse a tiszteletét, a megbecsülését, a szeretetét. Legyenek azok munkatársak, barátok, családtagok, szerelmesek. Mára már intimebb irányba tolódott el és leginkább a párkapcsolatok, a szerelmesek ünnepévé vált. Sokak, nők és férfiak szemében is pedig mintha egy újabb, intim párkapcsolati nőnappá formálódott volna. Annak ellenére, hogy a Valentin valójában egy kölcsönösségre épülő ünnep.

Sokan nők csak várják, hogy a férfiak felköszöntsék őket. Sok esetben aztán ezt csak megköszönik, de hasonló módon, a kölcsönösség elvén nem viszonozzák.

Várják, várják, hogy felköszöntsék őket és ha nem történik meg, megsértődnek. Arra persze nem is gondolva, hogy ha ők se köszöntötték a másikat, akkor ők is ugyanazt az általuk vélt bunkóságot követték el. Pedig a csak passzív várakozás helyett, miért is ne kezdeményezhettek volna maguk is?

Ha más alkalmakkor, a hétköznapokban is érezzük a szeretetét, akkor úgy gondolom semmi gond, nincs az elmaradt köszöntésnek jelentősége. Ki ki hogy van vele, de tudjuk, alapvetően sokan vannak azok a  férfiak, akik nem szeretik az erőltetett, szinte kötelező alkalmakat. Nem kell olyan komolyan venni, megette a fene, ha kényszeredettséget kelt bármelyikünkben is. Örüljünk az ünnepi köszöntésnek, fogadjuk szeretettel és legyünk kölcsönösen viszonozva mi is figyelmesek, de ha fontosnak tartjuk, akkor legyünk kezdeményezői is az ünneplésnek.

/Anna Mille/


Post Author: Anna Mille

Anna Mille
Hozzászólások a Facebook-on keresztül

Minden hang számít! Szólj hozzá Te is!

Legyél te az első hozzászóló!

avatar
  Feliratkozás  
Visszajelzés